Liofiliziran kaki
Liofiliziran kaki je odlična izbira za vse, ki želijo uživati v sladkem in hranljivem sadju skozi vse leto. Zaradi svoje edinstvene sestave ima številne koristne učinke na zdravje, zato ga pogosto uvrščamo med superživila.
- 100% sadni delež
- neto količina: 30 g
Kaki je bogat z vitamini, predvsem vitaminom A (beta-karoten), ki je ključen za zdravje oči, kože in imunskega sistema. Poleg tega vsebuje tudi vitamine C, E in K ter pomembne vitamine skupine B, ki prispevajo k boljšemu metabolizmu in delovanju živčnega sistema.
Mineralna sestava liofiliziranega kakija vključuje kalij, magnezij, fosfor, kalcij in železo, kar pripomore k zdravju srca, kosti ter izboljšanju prekrvavitve. Kalij, ki ga kaki vsebuje v velikih količinah, pomaga uravnavati krvni tlak in preprečuje mišične krče.
Vlaknine, ki jih kaki vsebuje v izobilju, spodbujajo prebavo in preprečujejo zaprtje. Proces liofilizacije jih ne odstrani, zato je liofiliziran kaki odličen prigrizek za tiste, ki želijo izboljšati prebavo in poskrbeti za občutek sitosti.
Liofiliziran kaki je vsestransko uporaben – lahko ga uživamo samostojno kot zdrav prigrizek, ga dodajamo jogurtom, smutijem, kosmičem ali celo uporabimo pri peki in kuhanju.
Sestavine izdelka: 100% liofiliziran kaki
Hranilne vrednosti na 100 g izdelka:
Energijska vrednost | 348 kcal/1458 kJ |
Maščobe Od tega nasičene
| 1,4 g 0,5 g |
Ogljikovihidrati Od tega sladkorji | 75 g 75 g
|
Beljakovine | 3,3 g |
Vlaknine | 12 g |
Sol | 0,0 g |
- Vrsta sadja
- Kaki