Liofiliziran mango
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Liofiliziran mango

Liofiliziran mango je ena izmed najboljših alternativ sladkim prigrizkom, saj ohrani veliko večino hranilnih vrednosti svežega manga, ki ima številne prednosti za zdravje. Zaradi procesa liofilizacije, ki vključuje zamrzovanje in nato odstranjevanje vode s sublimacijo, se v njem ohranijo skoraj vsi vitamini, minerali in antioksidanti. Poleg tega ne vsebuje dodanih sladkorjev, konzervansov ali umetnih dodatkov, kar ga naredi naravno in zdravo izbiro za vsakodnevno prehrano.

  • 100% sadni delež
  • neto količina: 30 g

3,80 € Z DDV

3,47 € Brez DDV

(126,67 € / kg)

Opis

Liofiliziran mango je odličen vir hranilnih snovi, ki podpirajo zdravje imunskega sistema, prebave, srca, vida in kože. Vsebuje namreč močne antioksidante, kot so beta-karoten, kvercetin in zeaksantin. Ti ščitijo celice pred poškodbami prostih radikalov, zmanjšujejo vnetja in pomagajo pri preprečevanju kroničnih bolezni, kot so bolezni srca in nekatere vrste raka. Beta-karoten, ki se v telesu pretvori v vitamin A, je ključen za ohranjanje zdravega vida in preprečevanje nočne slepote ter degeneracije rumene pege.

Zaradi visoke vsebnosti vitamina C in vitamina A prispeva k močnejšemu imunskemu sistemu. Vitamin C spodbuja proizvodnjo belih krvničk, ki pomagajo pri boju proti okužbam, medtem ko vitamin A ohranja zdrave sluznice in izboljšuje obrambo telesa pred patogeni.

Vitamin A in vitamin E, ki sta prisotna v mangu, imata tudi pomembno vlogo pri ohranjanju zdrave kože in las. Vitamin A spodbuja obnavljanje celic in preprečuje suho kožo, medtem ko vitamin E deluje kot močan antioksidant, ki ščiti kožo pred poškodbami UV-žarkov in prezgodnjega staranja.

Kalij in vlaknine, ki so prisotni v liofiliziranem mangu, pomagajo pri uravnavanju krvnega tlaka in zmanjšujejo tveganje za bolezni srca. Kalij pomaga pri ohranjanju elektrolitskega ravnovesja in zmanjšuje obremenitev srca, vlaknine pa lahko znižajo raven slabega holesterola (LDL) in zmanjšajo tveganje za aterosklerozo.

Vsebnost prehranskih vlaknin v liofiliziranem mangu spodbuja zdravo prebavo, preprečuje zaprtje in podpira zdravo črevesno mikrofloro. Mango vsebuje tudi encime, kot je amilaza, ki pomagajo pri razgradnji ogljikovih hidratov, kar posledično še dodatno izboljšuje prebavo. Čeprav vsebuje naravne sladkorje, ima toliko vlaknin, da podaljšujejo občutek sitosti. To lahko pomaga pri nadzoru apetita in zmanjšanju skupnega vnosa kalorij čez dan. Je odličen prigrizek za športnike, pohodnike in vse, ki potrebujejo hiter in kakovosten vir energije. Naravni sladkorji zagotavljajo hitro sproščanje energije, brez potrebe po umetnih dodatkih ali rafiniranih sladkorjih.

Sestavine izdelka: 100% liofiliziran mango

Hranilne vrednosti na 100 g izdelka:

Energijska vrednost

360 kcal/1522 kJ

Maščobe

Od tega nasičene

2,9 g

0,6 g

Ogljikovihidrati

Od tega sladkorji

75 g

73 g

Beljakovine

3,5 g

Vlaknine

10 g

Sol

0,00 g

Podatki
2413
20 Izdelkov
Vrsta sadja
Mango