Liofilizirani jabolčni krhlji s cimetom in ingverjem
zoom_out_map
chevron_left chevron_right

Liofilizirani jabolčni krhlji s cimetom in ingverjem

Liofilizirano jabolko z dodatkom mešanice cimeta, ingverja in klinčkov je odlična alternativa svežemu sadju ali pa nezdravim prigrizkom. Zaradi številnih koristi za zdravje je idealen dodatek uravnoteženi prehrani, še posebej za tiste, ki želijo zaužiti več vlaknin, vitaminov in antioksidantov v svoji vsakodnevni prehrani. Dodatek mešanice začimb pa poskrbi še za bolši okus in pa dodatno nutricionistično vrednost.

  • 100% sadni delež
  • neto količina: 20 g

3,20 € Z DDV

2,92 € Brez DDV

(160,00 € / kg)

Opis

Jabolka so bogat vir vitamina C, ki krepi imunski sistem, izboljšuje absorpcijo železa in deluje kot antioksidant. Poleg tega vsebujejo vitamine skupine B (B1, B2, B6), ki so pomembni za presnovo energije in delovanje živčnega sistema. 

Med najpomembnejšimi minerali v jabolkih so kalij (ki pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka in srčnega ritma), kalcij (za zdrave kosti in zobe) ter železo (ključnega pomena za prenos kisika po telesu). Kombinacija teh mineralov in antioksidantov med drugim prispeva še k zdravju srca, saj pomaga zniževati raven slabega LDL-holesterola, uravnava krvni tlak in zmanjšuje tveganje za bolezni srca.

Antioksidanti in vitamini v jabolkih spodbujajo nastajanje kolagena, kar prispeva k zdravju kože, zmanjšuje znake staranja in krepi lase. Polifenoli, flavonoidi in kvercetin so močne antioksidativne snovi, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom in zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni.

Jabolka vsebujejo topne in netopne vlaknine, predvsem pektin, ki izboljšuje prebavo, zmanjšuje holesterol in uravnava krvni sladkor. Vsebnost vlaknin, zlasti pektina, pomaga uravnavati prebavo, spodbuja rast koristnih črevesnih bakterij in lajša zaprtje. Naravni sladkorji v jabolkih so uravnoteženi z vlakninami, kar preprečuje nenadne skoke krvnega sladkorja, zato so primerna tudi za diabetike.

Cimet je začimba z mnogimi koristnimi zdravstvenimi učinki. Vsebuje močne antioksidante, ki zmanjšujejo vnetja in ščitijo celice pred poškodbami. Pomaga pri uravnavanju krvnega sladkorja, saj izboljšuje občutljivost na inzulin, kar je koristno za diabetike. Podpira zdravje srca z zniževanjem holesterola in krvnega tlaka. Ima protibakterijske in protiglivične lastnosti ter lahko lajša prebavne težave, kot so napihnjenost in krči. Prav tako pozitivno vpliva na možgane in lahko zmanjšuje tveganje za nevrodegenerativne bolezni.

Ingver je zdravilna rastlina, znana po številnih koristih za zdravje. Deluje protivnetno, krepi imunski sistem in pomaga pri prebavi ter slabosti, vključno s potovalno boleznijo in jutranjo slabostjo pri nosečnicah. Njegove bioaktivne spojine, kot je gingerol, imajo močne antioksidativne lastnosti, ki ščitijo celice pred oksidativnim stresom. Ingver pomaga tudi pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih ter lahko znižuje raven sladkorja in holesterola v krvi. Uporablja se kot naravno sredstvo proti prehladu in gripi, saj ogreva telo ter spodbuja prekrvavitev. 

Klinčki so aromatična začimba z močnimi zdravilnimi lastnostmi. Vsebujejo eugenol, ki ima protimikrobne, protivnetne in analgetične učinke. Pomagajo pri zobobolu, izboljšujejo prebavo, zmanjšujejo napenjanje ter lajšajo simptome prehlada in kašlja. Delujejo kot antioksidanti, ki ščitijo celice pred oksidativnim stresom. Klinčki podpirajo zdravje jeter, pomagajo pri uravnavanju krvnega sladkorja in izboljšujejo prekrvavitev.

Sestavine: liofilizirana jabolka, začimbna mešanica (cimet, ingver, klinčki) 0,15 %

Hranilne vrednosti na 100 g izdelka:

Energijska vrednost

352 kcal/1488 kJ

Maščobe

Od tega nasičene

0,5 g

0,1 g

Ogljikovihidrati

Od tega sladkorji

79 g

70 g

Beljakovine

1,8 g

Vlaknine

12 g

Sol0,0 g
Podatki
2513
19 Izdelkov
Vrsta sadja
Jabolko