Liofilizirane jabolčne kocke
Liofilizirano jabolko je odlična alternativa svežemu sadju, saj ohranja visoko hranilno vrednost, ima dolgo življenjsko dobo in je enostavno za shranjevanje ter uporabo. Zaradi številnih koristi za zdravje je idealen dodatek uravnoteženi prehrani, še posebej za tiste, ki želijo zaužiti več vlaknin, vitaminov in antioksidantov v svoji vsakodnevni prehrani.
- 100% sadni delež
- neto količina: 30 g
Jabolka so bogat vir vitamina C, ki krepi imunski sistem, izboljšuje absorpcijo železa in deluje kot antioksidant. Poleg tega vsebujejo vitamine skupine B (B1, B2, B6), ki so pomembni za presnovo energije in delovanje živčnega sistema.
Med najpomembnejšimi minerali v jabolkih so kalij (ki pomaga pri uravnavanju krvnega tlaka in srčnega ritma), kalcij (za zdrave kosti in zobe) ter železo (ključnega pomena za prenos kisika po telesu). Kombinacija teh mineralov in antioksidantov med drugim prispeva še k zdravju srca, saj pomaga zniževati raven slabega LDL-holesterola, uravnava krvni tlak in zmanjšuje tveganje za bolezni srca.
Antioksidanti in vitamini v jabolkih spodbujajo nastajanje kolagena, kar prispeva k zdravju kože, zmanjšuje znake staranja in krepi lase. Polifenoli, flavonoidi in kvercetin so močne antioksidativne snovi, ki pomagajo v boju proti prostim radikalom in zmanjšujejo tveganje za kronične bolezni.
Jabolka vsebujejo topne in netopne vlaknine, predvsem pektin, ki izboljšuje prebavo, zmanjšuje holesterol in uravnava krvni sladkor. Vsebnost vlaknin, zlasti pektina, pomaga uravnavati prebavo, spodbuja rast koristnih črevesnih bakterij in lajša zaprtje. Naravni sladkorji v jabolkih so uravnoteženi z vlakninami, kar preprečuje nenadne skoke krvnega sladkorja, zato so primerna tudi za diabetike.
Sestavine: 100% liofilizirane jabolčne kocke
Hranilne vrednosti na 100 g izdelka:
Energijska vrednost | 356 kcal/1506 kJ |
Maščobe Od tega nasičene
| 0,5 g 0,0 g |
Ogljikovihidrati Od tega sladkorji | 80 g 73 g
|
Beljakovine | 2,1 g |
Vlaknine | 11 g |
Sol | 0,0 g |
- Vrsta sadja
- Jabolko